Hvilken etikettype skal du velge?

Du har ditt eget klesmerke, butikk eller nettbutikk, eller så er du bare kreativ og ønsker å ha egne vevde etiketter i produktene dine. Flott, siden dette gjør produktene dine mer igjenkjennbare og profesjonelle. Men hvilken etikettype skal du velge? Hva bør du ta hensyn til når du velger etikettype? Vi hjelper deg gjerne med å finne ut av dette.

Når du designer en etikett er det viktig at du tenker igjennom hvor og på hvilken måte etiketten skal festes til produktet ditt. Med våre etikette med logo eller vevde etiketter er det forskjellige muligheter; sydd flatt på produktet/ plagget eller sydd inn i en søm. Vi forklarer forskjellen under.

Etikett med sidebrett

En sidebrettet etikett, brettes inn i hver kortside og syes fast. Denne typen etikett blir ofte brukt i nakken på et klesplagg, eller sydd flatt på et produkt. Etter bretting (du må gjøre dette selv siden etikettene våre leveres i remser eller på rull) kan etiketten syes fast på høyre og venstre side. På denne måten vil etiketten ligge flatt på plagget.

Hvilken etikettype skal du velge?
Hvilken etikettype skal du velge?
Etikett med sidebrett

Etikett med midtbrett

En midtbrettet etikett festes i en søm på et produkt eller et klesplagg, for eksempel i en side på et putetrekk. Etter at du har brettet etiketten på midten (for eksempel ved hjelp av et strykejern) er det nok sømrom til å feste etiketten i sidesømmen. Etiketten syes i samtidig med at du syr sidesømmen. 

Hvilken etikettype skal du velge?
Hvilken etikettype skal du velge?
Eksempel på en pute

Midtbrett: Liggende eller stående etikett?

Med en midtbrettet etikett kan du velge mellom en liggende eller stående etikett. Hva er så forskjellen mellom disse?  På en liggende etikett veves logo og/ eller tekst langsetter etiketten. På en stående etikett veves logo og/ eller tekst på tvers.

Hvilken etikettype skal du velge?
Liggende og stående etikett

Når du vet hvordan du vil utforme etiketten din og har valgt etikettype, kan du gå videre med designet. Hvis du fortsatt er usikker på hvilken etikettype du ønsker, for eksempel med eller uten logo kan du lese bloggen vår «Hvilken etikettype skal jeg velge?» Der forklarer vi nærmere om de forskjellige etikettene.

Har du andre spørsmål du ikke finner svar på her? Kontakt kundeservice på 924 46 467, på e-post info@nominette.no, eller send oss ​​en melding på Instagram. Så hjelper vi deg gjerne.